Patricia De Landtsheer

Patricia De landtsheer

Patricia De Landtsheer (°1952 Dendermonde) is sinds 1993 auteur van poëzie, romans voor volwassenen en jeugd. Patricia werkt voor verschillende uitgeverijen, waarin ze boeken schrijft met thema’s als drugs en drugsverslaving. Daarnaast schrijft ze ook geschiedkundige verhalen ten tijde van de Tweede Wereldoorlog en heksenvervolgingen.
Vriendschap en verdraagzaamheid staan altijd centraal in haar boeken.

Naar aanleiding van de in 2020 geplande Ommegang van het Ros Beiaard te Dendermonde schreef Patricia De Landtsheer een verhaal dat deze eeuwenoude legende doet herleven. In dit jeugdboek gaat haar favoriete Heikje heks op zoek naar het geheim van Betkin.

Patricia De Landtsheer is ook toneelauteur en geeft jaarlijks tientallen lezingen in scholen, culturele centra, bibliotheken, zowel voor kinderen, jongeren als volwassenen.
Ze was verschillende jaren docente ‘literaire creatie’. Zij geeft workshops poëzie en literatuur voor volwassenen, jongeren (secundair) en kinderen (basisonderwijs 3° graad).

Van 2000 tot 2010 was zij de organisator van ‘Vlassenbroek Poëziedorp’ , een tweejaarlijks evenement met internationale uitstraling.

Haar werk werd meermaals bekroond.

Bezoek ook haar website op: http://www.patriciadelandtsheer.be