Ostia (1)

In de jaren dat keizer Augustus het Romeinse Rijk tot de machtigste staat leidt, maken we kennis met Secundus en Lolius. De twee Romeinse kinderen leven op een rurale Romeinse villa, dichtbij het havenstadje Ostia. Wat later komt ook Marcus, van goede komaf en uit Rome, in hun leven. De drie komen uit verschillende standen, maar dat is aan hun vriendschap niet te merken. We zien hen opgroeien van kind naar jongvolwassene waarbij ze ons, terwijl ze avonturen beleven, laten kennismaken met alle aspecten uit het Romeinse leven.

Beschrijving

In de jaren dat keizer Augustus het Romeinse Rijk tot de machtigste staat maakt, ontmoeten we Secundus en Lolius. De twee Romeinse kinderen leven op een rurale Romeinse villa, dichtbij het havenstadje Ostia. De een als zoon van de villicus, de villabeheerder, de andere als slaaf. Wat later komt Marcus, van goede komaf en uit Rome, in hun leven. De drie komen uit verschillende standen, maar dat is aan hun vriendschap niet te merken. We zien hen opgroeien van kind naar jongvolwassene waarbij ze ons, terwijl ze avonturen beleven, laten kennismaken met alle aspecten uit het Romeinse leven.

Een boek vol humor waarin historische feiten en ontmoetingen getrouw het verhaal passeren. Marcus kunnen we zelfs opsporen in historische geschriften. De jongens ontmoeten de keizers Augustus en Caligula, Pontius Pilatus en heel wat andere historische figuren. Maar ook de handelaar, de molenaar, de slaven en bedienden hebben een belangrijke rol in dit historisch verhaal.

Dit eerste deel van Ostia is een ideaal boek voor de tiener en jongvolwassene, en eigenlijk iedere lezer, die nieuwsgierig is naar een accurate weergave van de Romeinse wereld.

Extra informatie

Afmetingen 150 × 210 mm
afwerking

illustraties

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Ostia (1)” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.