Donkere nacht van de ziel

(1 klantbeoordeling)

 20,00 incl. btw

Donkere nacht van de ziel vertelt de mythische Ierse geschiedenis over het ontstaan van de Halloweenpompoen. Een graphic novel voor jong en oud die van Halloween houdt.

Op voorraad

Beschrijving

Donkere nacht van de ziel vertelt de mythische Ierse geschiedenis over het ontstaan van de Halloweenpompoen.

Jack is smid. Hij woont samen met zijn trouwe ros Adare in de Ierse hooglanden, ver weg van het dorp. Jack houdt van rust, ongerepte natuur en vrijheid. Hij leeft helemaal op wanneer hij in volle vaart door de bossen galoppeert en zijn ambacht beoefent. Na een lange werkdag besluit Jack de avond bij de mensen in het dorp door te brengen. Jacks leven neemt die avond een onverwachte wending. Plots staat hij oog in oog met de duivel… Donkere nacht van de ziel is een spannend en griezelig verhaal gebaseerd op een oud-Ierse volksvertelling waarin een smid zijn ziel verkoopt aan de duivel. Dit is de mythische geschiedenis over het ontstaan van de Halloweenpompoen: de Jack-o’-lantern.

Tijdens de nacht van 31 oktober verlicht dit symbool nog steeds vele straten in onze westerse wereld.

Over de auteur

Jessica Raes
@ Tom Piessens

Jessica Raes is schrijfster, illustrator, grafisch vormgever en docent beeldende en audiovisuele kunsten. Met veel zorg, daadkracht en passie legt ze haar ziel in verteltheater, animatiefilm en zang. De ‘groene’ draad doorheen Jessica’s werk is haar liefde voor natuur, geschiedenis, sprookjes, vergeten verhalen, schoonheid en dromen. Creëren is ademen!

Promotiefilmpje

Nevenactiviteiten

Het verhaal staat op muziek als halloweenconcert. Op 31 oktober 2019 was de première.

Vanaf 2021 zal een halloweenevenement beschikbaar zijn waar deelnemers het verhaal op unieke wijze kunnen beleven.

Meer info kan je bekomen via onze uitgeverij. Vraag ernaar met ons contactformulier.

Extra informatie

Gewicht 489 g
Afmetingen 260 × 250 × 10 mm
isbn

afwerking

illustraties

kleur

1 beoordeling voor Donkere nacht van de ziel

  1. cdBE

    De mythische Ierse geschiedenis met epische illustraties

    Jessica heeft een passie voor vergeten verhalen. Het is dan ook door deze passie dat haar vertelling van Stingy Jack een spannend verhaal voor jong en oud geworden is. Maar het zijn de illustraties die dit verhaal echt tot leven brengen. Elke illustratie is een waar kunstwerk waardoor je even vergeet dat je verder moet lezen. De prent waar Jack met Adare (zijn Ierse hunter) een rivier doorklieft is adembenemend. Een blauwe lucht met precies echte wolken en de heuvels op de achtergrond in een lichte mist, adembenemend.

    De kroeg tot leven gebracht op papier. Je zou zo met Jack en de bevallige deernen ook een Metheglin bestellen en samen luisteren naar de vrolijke Ierse volksmuziek. De band is dan misschien niet te zien in te tekeningen maar de sfeer is zo gezet dat je de aanwezigheid van de doedelzakken, draaileren en violen voelt.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Andere suggesties…