Ganda 2 – Volk van de Adelaar

(5 klantbeoordelingen)

 21,00 incl. btw

Deel 2 in de Ganda-reeks Gent, 69 tot…

Uitverkocht

Artikelnummer: 9789082495829 Categorie: Tags: , , , , ,

Beschrijving

Een historisch avontuur vol uitdagingen, liefde en rivaliteit

Deel 2 in de Ganda-reeks Gent, 69 tot 54 jaar voor het begin van onze jaartelling.

Iunagos reist na een verblijf van vier winters in het Heilig Woud als Jaarling terug naar de ganda. Het verlangen om zijn familie en vrienden terug te zien is groot. Maar hoe zal hij reageren als hij voor zijn jeugdliefde Varanis staat? Want zij koppelde zich ondertussen met zijn aartsvijand Porkos! Onderweg komt Iunagos heel wat hindernissen tegen waardoor hij zijn thuiskomst moet uitstellen. Door enkele dramatische gebeurtenissen begint Iunagos aan zichzelf te twijfelen. Is hij de titel “Zoon van Belenos” wel waardig? Of keerden de Goden hem de rug toe? Ook de visioenen over het RODE GEVAAR blijven hem achtervolgen. Op Belenosheuvel en andere plaatsen vinden geheime bijeenkomsten plaats die de toekomst van alle stammen zal bepalen. De Belgische stammen zijn verdeeld en de twee kampen staan lijnrecht tegenover elkaar. Als het VOLK VAN DE ADELAAR zich in het conflict mengt, scherpt iedereen de zwaarden. Iunagos zal zich tegenover zijn volk moeten bewijzen! Is hij wel de juiste man op de juiste plaats?

De reeks Ganda is een historische fictiereeks die de ontstaans- en ontwikkelingsgeschiedenis van de huidige Oost-Vlaamse stad Gent verhaalt in verschillende trilogieën. De lezer ontdekt in elke trilogie een boeiende periode uit de geschiedenis. Maar niet alleen Gent is het decor. Lees alles over de reeks…

Over de auteur

Dirk Willaert
Dirk Willaert © Kris Vandamme

Dirk Willaert (1972) wilde op zijn 16e al de geschiedenis van zijn geboortestad Gent vertellen. In 2003 startte hij een jarenlang onderzoek, volgde les aan de Gentse Universiteit, worstelde zich door stapels boeken, ontmoette tal van archeologen, historici en heemkundigen en kwam uiteindelijk in contact met de wereld van levende geschiedenis en experimentele archeologie. Dat laatste was voor Dirk Willaert een onuitputtelijke bron van informatie. In 2015 verscheen het eerste deel Iunagos dat in 2018 al zijn vierde druk kende.

Promotiefilmpje

Extra informatie

Gewicht 550 g
Afmetingen 150 × 210 × 25 mm
isbn

afwerking

illustraties

5 beoordelingen voor Ganda 2 – Volk van de Adelaar

 1. Pieter Van Damme

  Het ‘Volk van de Adelaar’ is het spannende vervolg op Iunagos.
  Net als in het eerste deel, keer je terug naar een minder bekende periode in onze geschiedenis, toen de stad Gent nog maar een kleine nederzetting was.
  Het boek leest heel vlot en je voelt je direct verbonden met de verschillende personages.
  Door enkele verrassende plot wendingen en de perfecte mix van feiten en fictie is het boek zeer spannend en boeiend om te lezen.
  Het ‘Volk van de Adelaar’ is zeker een aanrader!
  Pieter Van Damme, proeflezer

 2. Jacky Deschildre

  Zo het eerste deel van de trilogie zich vooral afspeelde in het prille Gent, deint het tweede deel verder uit naar de wijde omgeving tot ver in het huidige Frankrijk.
  Iunagos beleeft verschillende avonturen die hem in contact brengen met diverse historische figuren en gebeurtenissen. Met zijn opleiding tot Ziener als leidraad evolueert Iunagos van leergierig, avontuurlijke jongeling naar een verantwoordelijke stamleider die voor het eerst in contact komt met de oprukkende Romeinse legioenen.
  Jacky Deschildre, proeflezer

 3. Michèle Haeck

  Ben ik bevooroordeeld? Uiteraard! Ik beleef als echtgenote van de auteur het Ganda-verhaal 24u per dag, 7 dagen op 7.
  Toen Dirk mij vroeg om het verhaal na te lezen dacht ik: geen probleem, komt in orde, we halen de foutjes er wel uit!
  Maar toen begon ik te lezen en merkte ik hoe moeilijk het was om bij de pinken te blijven. Binnen de kortste keren was ik zo opgezogen in het verhaal dat ik vergat kritisch te lezen.
  Het boek sleept je mee naar de wereld van je voorouders. Alles is zo goed beschreven dat je je exact kunt plaatsen in de wereld van toen. Je ruikt de planten, voelt de gloed van het haardvuur, ….
  Ik ben absoluut geen boekenverslinder maar Het Volk Van De Adelaar is er wel in geslaagd om bij mij alles opzij te schuiven en verder te lezen.
  En het einde….laat het 3e boek maar vlug volgen!
  Michèle Haeck, proeflezer

 4. Leentje Goethals

  Boeken over het ontstaan van Gent? Saai! Helemaal niet! Het verhaal sleurt je mee door de geschiedenis. Eens je begint te lezen kan je niet meer stoppen. Het is beetje alles in één, meeslepend, spannend, wreed bij momenten en romantisch op andere en ondertussen een flinke brok geschiedenis. Ik vind deze boeken echt top. En nu vol spanning wachten op boek 3.

 5. Ronny Felix (geverifieerde eigenaar)

  Het tweede Ganda boek is een vervolg op het eerste. Maar nog meer dan het eerste boek leest dit verhaal zoals een filmscenario (ideetje?). Het is sneller met een opeenvolging van hoogtepunten die je steeds verder in het verhaal nemen.
  Dit boek is zowel geschikt voor mensen die een affiniteit hebben met de Kelten, onze voorouders, alsook diegenen die een spannend avonturenverhaal appreciëren.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.